فیوزینگ فتوکپی

فیوزینگ فتوکپی

فیوزینگ فتوکپی

فیوزینگ فتوکپی نیز یکی دیگر از قطعات کلیدی این دستگاه است که نقشی مهم در هنگام چاپ ایفا می کند. این قطعه یکی از اصلی ترین کار های عملیات چاپ روی برگه ها را انجام می دهد. به گونه ای که کیفیت چاپ تا حد زیادی مرهون عملکرد درست همین قطعه می باشد.

فیوزینگ چیست و چگونه کار می کند؟

فیوزینگ نوعی غلطک است که با ایجاد گرما و فشار تونر را به برگه انتقال داده و آن را تثبیت می نماید. وظیفه اصلی فیوزینگ در حقیقت، ایجاد گرمای بالاست. این گرمای به منظور حرارت دادن به تونر استفاده شده و سبب چسبیدن تونر روی کاغذ می شود. این حرارت به قدری بالاست که هنگام خروج کاغذ از دستگاه می توان گرمای آن را به وضوح روی برگه ها حس نمود.

فیوزینگ عملیات اعمال گرما و فشار را با سرعتی بسیار بالا انجام می دهد تا از بروز جرقه جلوگیری نماید. زیرا در چنین دمای بالایی اگر سرعت به اندازه کافی نباشد، امکان آتش سوزی فراهم خواهد بود.

قطعات تشکیل دهنده فیوزینگ

سیستم فیوزینگ از قطعات گوناگونی تشکیل شده که از جمله آن ها می توان به: فنر هولدر، چینی هیتر، فیلم فیوز، هیتر پرینتر، پرس پرینتر و بوش پرس پرینتر اشاره داشت. در ادامه به بررسی وظایف این قطعات می پردازیم:

فنر هولدر

این قطعه دو قطعه فیوز را به هم می چسباند.

چینی هیتر

فیلم فیوز را داغ می کند تا بتواند با فشار تونر را به برگه منتقل نماید.

فیلم فیوز

هیتر درون این قطعه قرار میگیرد و گرما را از چینی به کاغذ منتق می نماید.

هیتر پرینتر

همان طور که از نامش پیداست، گرمای مورد نیاز فرایند چاپ را فراهم می کند.

پرس پرینتر

با ایجاد فشار تونر را روی کاغذ پرس می کند.

بوش پرس پرینتر

پرس پرینتر را نگاه داشته و از لغزش آن جلوگیری می نماید.

ایرادات فیوزینگ دستگاه های فتوکپی

همان طور که ذکر شد، فیوزینگ با ایجاد حرارت و فشار، تونر را برای چسبیدن روی برگه ها آماده می نماید. بنابراین بروز ایرادات در نحوه چاپ روی کاغذ می تواند به دلیل عملکرد نادرست این قطعه باشد. به منظور عیب یابی این بخش، توجه داشته باشید که عمدتا هنگامی که کیفیت چاپ دستگاه پایین می آید، یکی از نقاطی که حتما باید چک شوند، فیوزینگ دستگاه می باشد. یکی دیگر از نشانه های بارز ایراد در فیوزینگ، بروز خط هایی روی برگه های چاپ شده می باشد.

عوامل مختلفی ممکن است موجب بروز ایراد در فیوزینگ شوند. از مهم ترین این عوامل می توان به نوسان در جریان برق ورودی به دستگاه، ورود مایعات به داخل فتوکپی و حتی گرفتن گرد و غبار روی آن اشاره داشت. فیوزینگ قطعه ای حساس است و تعمیر آن کاری تخصصی می باشد.

به یاد داشته باشید که در صورت بروز مشکل در این قطعه، تعمیر یا تعویض آن را به هیچ عنوان به تاخیر نیاندازید. زیرا تاخیر در این امر می تواند موجب آسیب دیدن سایر بخش های دستگاه گردد.

البته گاها تعمیر نمی تواند مشکل را برطرف نماید و کاربر ناچار به تعویض قطعه خواهد بود. نکته ای که هنگام تعویض این قطعه باید به آن توجه داشت این است که فیوزینگ نیز مانند اغلب قطعات دستگاه های چاپگر برای مدل های گوناگون دستگاه متفاوت است. بدین معنا که هر مدل و برندی از فتوکپی، فیوزینگ خاص خود را نیازمند است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.