هیتر فتوکپی

فیوزینگ فتوکپی

هیتر فتوکپی

هیتر فتوکپی که آن را با نام فیوزینگ نیز می شناسند، مختص دستگاه های چاپگر لیزری بوده و در دستگاه هایی که از تکنولوژی جوهر استفاده می کنند، دیده نمی شود. این قطعه همان طور که از نامش مشخص است، وظیفه ایجاد گرما را بر عهده دارد. در ادامه قصد داریم به صورت تخصص تر با آن آشنا شویم.

هیتر دستگاه کپی چیست و کاربردش چگونه است؟

در چاپگر هایی که با تکنولوژی لیزری کار می کنند، تونر به وسیله درام روی کاغذ ریخته می شود. برای تکمیل عملیات چاپ، این تونر پس از قرار گرفتن بر روی کاغذ باید فیکس شود. فیکس شدن تونر روی کاغذ به وسیله هیتر فتوکپی صورت می گیرد. به عبارتی می توان گفت که هیتر با ایجاد گرما تونر را به کاغذ می چسباند.

یکی از دلایل گرم بودن کاغذ هایی که بلافاصله پس از چاپ از دستگاه خارج می شوند نیز وجود هیتر می باشد. دمای این قطعه در حدود ۲۰۰ درجه سانتی گراد است. این میزان از گرما، به علاوه فشاری که در کنار آن به کاغذ و تونر وارد می گردد، باعث می شود تا تصاویر و متون مورد نظر به خورد کاغذ بروند و تونر و الیاف کاغذ ساختاری یکپارچه پیدا کنند. لازم به ذکر است که هیتر از دو بخش پرس بالایی و پرس پایینی تشکیل شده که این دو پرس با فشردن کاغذ عملیات تثبیت تونر را امکان پذیر می سازند.

گرمای تولید شده در سیستم فیوزینگ به حدی بالاست که می تواند شرایط آتش سوزی را فراهم آورد. اما برای جلوگیری از این رویداد، سرعت عملکرد هیتر را به قدری بالا برده اند، که این امکان به صفر برسد. بنابراین این قطعه عملکردی بسیار سریع و پر سرعت دارد.

تعمیر یا تعویض هیتر فتوکپی

این قطعه نیز همانند سایر بخش های دستگاه فتوکپی، ممکن است تحت تاثیر عوامل گوناگونی، دچار خرابی گردد. خرابی هیتر فتوکپی نشانه های خاصی دارد که از مهم ترین آن ها می توان به ظهور خط های غیر معمول روی کاغذ اشاره کرد. البته ملاحظه این خطوط روی کاغذ های چاپ شده، به معنای تضمین قطعی خرابی فیوزینگ نیست. اما شایع ترین مشکلی که پس از خرابی هیتر فتوکپی مشاهده می شود همین مورد است.

در صورت مشاهده مشکل در هیتر معمولا دو راه در برابر کاربران وجود دارد. ابتدا این که هیتر و فیوزینگ محصول را تعمیر کنند. یا اقدام به تعویض آن نمایند. در هر یک از این دو مورد به یاد داشته باشید که مراجعه به تعمیرگاه های تخصصی ضروری می باشد. حتی اگر تصمیم به تعویض فیوزینگ دارید، تا جای ممکن، به صورت شخصی اقدام به انجام این کار نکنید. لازم به ذکر است که اغلب کاربران حتی پس از مراجعه به تعمیرکار مربوطه مجبور به تعویض هیتر می شوند. زیرا تعمیر این قطعه به جز در موارد اندکی امکان پذیر نیست.

قطعات دستگاه های چاپگر تکنولوژی های ظریف و دقیقی دارند که بدون داشتن دانش کافی امکان آسیب زدن به آن ها بسیار بالاست. دستکاری سرخود این بخش ها نه تنها ممکنت است قطعه تعویضی را دچار مشکل کند، بلکه می تواند به سایر بخش های سالم دستگاه نیز آسیب برساند.

جهت کسب اطلاعات کامل از قطعات فتوکپی کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.