پلاتر لیزری

فتوکپی طولی

پلاتر لیزری

پلاتر لیزری جزو پیشرفته ترین انواع پلاتر در بازار به شمار می رود. که ویژگی های منحصر به فرد فراوانی دارد. ممکن است برخی افراد با ضرورت وجود پلاتر در شرکت های عمرانی، آتلیه های عکاسی، چاپخانه ها و شرکت های مهندسی آشنا نباشند و تصور کنند که تمام کار هایی که پلاتر انجام می دهد. را می توان به کمک دستگاه فتوکپی پوشش داد. در حالی که بزرگ ترین فتوکپی ها نیز نهایتا می توانند. روی کاغذ هایی با حداکثر سایز A3 چاپ نمایند. اما مشاغل مذکور گاها به چاپ روی کاغذ های بزرگ تری نیاز دارند. و این کار را به کمک پلاتر یا رسام به انجام می رسانند. بنابراین وجود یک رسام با کیفیت برای تهیه ترسیم های خاص کاملا ضروری است.

رسام ها از لحاظ تکنولوژی چاپ به سه دسته تقسیم می شوند: رسام های جوهر افشان، لیزری و قلمی. در این میان، تکنولوژی لیزری جدید ترین تکنولوژی به کار رفته در این نوع دستگاه هاست که موجب افزایش ظرافت، دقت و کیفیت چاپ ترسیم ها گشته است. در ادامه قصد داریم. بیش تر با این نوع از پلاتر ها آشنا شویم.

ویژگی های پلاتر لیزری

پلاتر لیزری همانند فتوکپی های لیزری از نیروی الکترواستاتیک جهت انتقال طرح به اوراق استفاده می کند. به این صورت که با تابیدن لیزر روی درام، ذرات باردار تونر روی درام می نشینند. و سپس به کاغذ منتقل می شوند. سپس این تونر ها با قرار گرفتن در معرض گرما به خورد کاغذ می روند. مواد مصرفی اصلی این دستگاه شامل درام، تونر و دولوپر (developer) هستند.

پلاتر های لیزری همانند دستگاه های فتوکپی و اسکنر، در دو نوع رنگی و سیاه و سفید در بازار موجود هستند. تونر مصرفی این دستگاه باید به تناسب مدل دستگاه خریداری شود. به منظور کاهش هزینه مواد مصرفی می توان از تانک تونر نیز در رسام ها استفاده نمود.

 ترسیم های دقیق

در چاپ نقشه ها و ترسیم های فنی و مهندسی، مقیاس ها و اندازه ها به شدت با اهمیت هستند. بنابراین یکی از فاکتور های مهم برای خریداران این دستگاه درصد خطای آن است. دقت رسم در مدل های لیزری به قدری بالاست. که دقت خطا در برخی از مدل ها به میزان ۰.۲ میلی متر تقلیل یافته. یکی از عواملی که سبب پایین آمدن خطا در این دستگاه ها می شود، روش پخت تونر است.

در مدل های قدیمی، غلطک های پرسی گرمایی تونر را تثبیت می کردند. این امر باعث می شد. تا هنگام چرخش غلطک، تونر پخش شده و خطوط و نقاط دچار پهن شدگی شوند. اما در مدل های جدید تر، عملیات تثبیت تونر توسط گرمای حاصل از سیستم فیوزینگ صورت می گیرد. بدین ترتیب هم در مصرف انرژی دستگاه صرفه جویی می شود و هم با پخت غیر مستقیم تونر، دیگر خطر کشیده شدن خطوط و علامت ها وجود ندارد.

انواع جدید پلاتر لیزری، علاوه بر قابلیت پلات، از قابلیت اسکن و کپی ترسیم های بزرگ (حتی تا سایز A0) برخوردار می باشند. معروف ترین برند های تولید کننده پلاتر لیزری شامل اسه، اچ پی، اپسون و کنون می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.